Trainer & Coach Development Course

2 t/m 4 juli 2018 op AMHC Amersfoort
met  topspecialisten op hockeygebied en daarbuiten

Haal je hockeytrainer/coach certificaat in drie intensieve dagen!
Tijdens de diepgaande Trainer & Coach Development Course leer jij techniek en tactiek te combineren en wordt er ingegaan op allerlei aspecten van het training geven en coachen. Deze intensieve driedaagse opleiding is een echte aanvulling en verdieping voor hockeytrainer/coaches vanaf 18 jaar die training geven en coachen aan 1e of 2e-lijns teams (junioren- of seniorenteams). De Trainer & Coach Development Course is een verbreding en verdieping op de Trainer Skills Course: dezelfde pijlers (techniek, tactiek, mentaal en fysiek) worden behandeld, maar op een hoger niveau. Deze verschillende workshops zullen gegeven worden door specialisten en andere topcoaches. De opleiding bestaat uit negen workshops. Bekijk hieronder het programma en de thema’s.

Programma

Het programma van de Trainer & Coach Development Course bestaat uit de onderstaande workshops. Deze workshops worden vorm gegeven door diverse Nederlandse topcoaches en specialisten. Elk van onderstaande workshops zal aan bod komen. Echter is de precieze indeling nog onder voorbehoud.

De onderstaande onderwerpen komen gedurende de drie dagen

Ochtend

Middag

Avond

Maandag 2 juli

Verdiepende tactiek

Video-analyse en statistieken

Basistechnieken +

Dinsdag 3 juli

Teamdynamieken en Action Type

Differentiëren met niveau’s

Train de trainer

Woensdag 4 juli

Turnover in bal- en niet balbezit

Fysiologie en loopscholing

Voeding en kracht

 

De opleiders per workshop worden z.s.m. bekend gemaakt. 

Een greep uit de opleiders van 2017

Afgelopen jaar hebben we gewerkt met grote namen in de hockeywereld. Zo was Stijn Sprei aanwezig. Met een achtergrond als bondscoach van diverse jeugd elftallen, heeft Stijn zich verdiept in het wedstrijd analyseren. Na een uitleg over wat er bij het Nederlands Elftal gebeurd, zijn we gaan kijken wat je bij de jeugd/senioren kunt analyseren, waarom je dit doet en hoe je met de gegevens verder kunt werken tijdens de trainingen en wedstrijden. 

Floris Goes heeft verteld over loopscholing op trainingen, waarbij de koppeling tussen hockeyen en bewegingswetenschappen is gelegd. Alle cursisten gingen naar huis met kennis en oefeningen die direct toepasbaar waren in de praktijk.

Met de bondscoach van Meisjes B, Robbert-Jan de Vos werd de basis van tactiek uitgelegd. Hoe werkt het Nederlands B, maar ook hoe dit kan worden toegepast bij elk team. Waar kan je als trainer tijdens je trainingen opletten, welke aspecten kan je hoe trainen?

 

Naast deze 3 toppers waren er ook andere geweldige specialisten die hun vakgebied hebben uitgelegd en geholpen hoe dit voor iedereen toepasbaar is.

Certificaat

Bij de Nationale Sport Opleidingen wordt alles wat geleerd wordt toegepast in de praktijk. Hier wordt de opgedane kennis gedurende de opleidingsweek in de praktijk gebracht.

Om uiteindelijk je Trainer & Coach Development Course certificaat te behalen dien je een stage van 40 uur af te leggen (1 week). Deze stage kan worden voldaan bij de (top-) hockeykampen van Nationale Sportkampen (www.nationalesportkampen.nl). Jij gaat aan de slag met alle aspecten die in de 3 dagen aan bod zijn gekomen.

Aan het einde krijg je een certificaat met daarop de aangeleerde vaardigheden en gevolgde modules. Uiteraard krijg je dit certificaat alleen als je alle onderdelen met succes hebt afgerond.

Let op!
Voor alle duidelijkheid, dit certificaat staat geheel los van de KNHB Trainer/Coach Opleidingen en heeft geen relatie met het programma, de oefenstof, de leerwijze en de toetsing van deze opleiding. De cursist komt dus niet in het bezit van een KNHB diploma.

Er is een maximum van 30 deelnemers, dus wees er snel bij!

Kosten €549,-

Let op: de eerste 15 aanmeldingen zijn gratis als je een week stage loopt bij Nationale Sportkampen tijdens een hockeykamp. Dat gaat allemaal in overleg met Nationale Sportopleidingen. Geen tijd voor een stage? Dan betaal je 150 euro (als je bij de eerste 15 bent). Opgeven kan tot 30 juni.

Er is een maximum van 30 deelnemers, dus wees er snel bij!